Десет година часописа “Безбједност-Полиција-Грађани“

DSC_0006Поводом десет година од објављивања првог броја часописа Министарства унутрашњих послова Безбједност, полиција, грађани, дана 02.04.2015. године са почетком у 12,00 часова, на Високој школи унутрашњих послова одржана је промоција Библиографије и Часописа “Безбједност, полиција, грађани“, број 1-2/15.

Промоцији су присуствовали министар унутрашњих послова мр Драган Лукач, директор полиције мр Гојко Васић, начелник Управе за полицијско образовање др Миле Шикман, главни и одговорни уредници часописа „Безбједност, полиција, грађани“ у периоду од 2005 – 2014 године, као и аутори радова објављених у посљедњем двоброју.

Након поздравних говора Министра унутрашњих послова и Начелника управе за полицијско образовање, говорило се о почецима и  фазама развоја Часописа, те значају и важности Часописа за развој Министарства унутрашњих послова и Високе школе унутрашњих послова.

У часопису Безбједност, полиција, грађани до сада је објављен 351 чланак из области безбједносних, полицијских, криминалистичких, правних, општеобразовних и других наука на више од 4500 страница текста.

Чланке објављују истакнути стручњаци из ових области како из земље тако и из иностранства.

Овом приликом истакнути су и даљи правци развоја и унапређења Часописа и јасно опредјељење да се предузму све потребне активности чијом реализацијом би се часопис Безбједност, полиција, грађани сврстао у ред часописа прве категорије који се налазе на Ранг листи категорисаних научних часописа Републике Српске.

У посљедњем двоброју Часописа објављено је укупно 25 научних и стручних чланака, те један превод из стране литературе и један приказ, а сви чланци су овом приликом представљени.