Дан отворених врата Управе за полицијско образовање

DSC_0149У склопу обиљежавања Дана полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске,  реализована је активност Дан отворених врата у Управи за полицијско образовање. Наши гости су били основна школа и средња школа и то:

–        Дјечији вртић „Пчелица“

–        О.Ш. Георги Стојков Раковски, један први разред;

–        О.Ш. Свети Саво, један пети разред;

–        С.Ш. Медицинска школа, ученици четвртих разреда.

Циљ активности је био да се дјеца из вртића, ученици основних и средњих школа упознају са организационом структуром Управе за полицијско образовање као и са образовном дјелатности Управе.

Гостима су презентовани кабинети, наставна средства за обуку али и вјештине и знања која кадети и студенти стичу током едукације у Управи за полицијско образовање.

DSC_0078Поред наведене активности реализована је и радионица на тему „Помоћ особама са инвалидитетом“ за студенте Високе школе унутрашњих послова у сарадњи са Заводом за физикалну медицину и рехабилитацију Др Мирослав Зотовић.

Студенти су имали прилику да се упознају са инвалидским колицима као средством за кретање, научили су како помоћи приликом трансфера и транспорта као и приликом савладавања архитектонских баријера.

Постављени циљ и задаци су у потпуности остварени на обострано задовољство домаћина и одушевљење ученика оним што су видјели.