Учешће начелника Управе на међународној научно-стручној конференцији у Загребу

resize2.aspxДана 23.04.2015. године начелник Управе за полицијско образовање др Миле Шикман учествовао је на Међународној научно-стручној конференцији под називом Истраживачки дани Високе полицијске школе“, која је одржана на Полицијској академији у Загребу. Ову IV Међународну научно-стручну конференцију организовали су Висока полицијска школа и Полицијска академија Министарства унутрашнјих послова с циљем праћења савремених достигнућа у развоју струке и размјене добре праксе уз учествовање домаћих и страних истраживача. Дводневна конференција намијењена је научницима и стручњацима из подучја криминалистике, полицијских наука, безбједнсоти и сродних дисциплина, али и практичарима који својим емпиријским истраживањима има могу допринијети развоју струке.

Учеснике Конференције је поздравио начелник Полицијске академије Желимир Радмиловић којом приликом је пожелио добродошлицу учесницима. Конференцију је у име главног директора полиције отворио његов замјеник Дражен Витез. Изразио је задовољство што су на конференцији присутни и млади полицијски службеници који тек почињу своје истраживачке путеве, који ће оплеменити будућност у својим земљама својим радом и гарантовати даљи напредак полицијских наука на националном и међународном плану. Замјеник директора CEPOL Detlef Schroeder изразио је велико задовољство и част што присуствује „Истраживачким данима Високе полицијске школе у Загребу“ и што је Полицијска академија активни партнер у мрежи европских полицијских академија.

На Конференцији су презентована преко 60 научних и стручних радова, од којих је и начелник др Миле Шикман имао излагање.