Семинар “Тактике испитивања осумњиченог“ у ЦЈБ Бијељина

IMG_20150513_133728Трећи по реду семинар “Тактике испитивања осумњиченог“, у организацији Управе за полицијско образовање, у периоду од 11.-13.05.2015. године одржан је у просторијама ЦЈБ Бијељина за полицијске службенике овог Центра.

С обзиром на то да се приликом реализације овог семинара у претходном периоду диференцирала потреба продужења семинара са два на три дана, семинар је продужен на три дана, те је тако овај семинар у Бијељини први у тродневном трајању. Садржајност и свеобухватност семинара, као и заинтересованост и задовољство полазника семинаром свакако су показатељ релевантности семинара, као и садржаја који је обухваћен наставним планом и програмом. Претходни семинар овог садржаја је реализoван за полицијске службенике ЦЈБ Приједор, док је први организован за полицијске службенике ЦЈБ Бања Лука.

Циљ семинара јесте додатно усавршавање и обнова знања полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске у вези са криминалистичком обрадом, односно са избором, планирањем и реализацијом радњи и мјера које улазе у садржај криминалистичке обраде, са акцентом на криминалистичку обраду осумњиченог и на тактике (методе) испитивања осумњиченог, посебно се базирајући на тактике испитивања осумњиченог претежним утицањем на разум и претежним утицањем на осјећања.