Семинар “Спречавање насиља у породици или породичној заједници“

20141113_100219У складу са Каталогом обука на терену за 2015. годину, у периоду од 14-15.05.2015. године у просторијама ЦЈБ Добој за 20 полицијских службеника ЦЈБ Добој реализован је семинар под називом “Спречавање насиља у породици или породичној заједници“.

Циљ семинара је пружити могућност полазницима да освјеже претходно стечена и усвоје нова знања, вјештине и ставове везане за спречавање насиља у породици или породичној заједници чиме ће се ефикасност и квалитет рада полицијских службеника подићи на виши ниво

Током семинара полазници су имали могућност да: обнове раније стечена знања и усвоје нова знања везана за примјену „Закона о заштити од насиља у породици“ и на основу показаног сценарија сачине потребна писмена ради документовања насиља у породици.

Настава на семинару је реализована у трајању од 2 наставна дана или 12 (дванаест) наставних часова. Од тога су 2 или 14,29% часова теоријска настава, а 12 или 85,71% часова је практична обука.

Практична обука полазника обухвата два сегмента, а то су:

–        Групни рад полазника на показаном сценарију. Задатак полазника је да сачине потребна писмена ради документовања радње насиља у породици или породичној заједници и

–        Анализа сачињених писмена на документовању радње насиља у породици или породичној заједници.

У реализацији семинара активно је учествовао и судија Основног суда-прекршајно одјељење Добој који је презентовао мјесту и улогу суда као субјекта заштите у спречавању и сузбијању насиља у породици.