Семинар “Контрола маса – обука за инструкторе“

DSC_0352Дана 18.05.2015. године, у Управи за полицијско образовање, почео је семинар “Контрола маса – обука за инструкторе“ који ће трајати до 23.05.2015. године.

Семинар се одржава у организацији Међународног програма помоћи у криминалистичкој обуци Министарства правде САД-а, а по наставном плану и програму Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Курс су отворили др Миле Шикман, начелник Управе за полицијско образовање и John A. DeAngelis, извршни савјетник ИЦИТАП-а за Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

Семинар је превасходно намијењен припадницима Јединица за подршку МУП РС, али и другим полицијским службеницима МУП РС.

Семинару присуствује 31 полицијски службеник из ЦЈБ МУП-а РС, као и полицијски службеници из Управе за полицијско образовање.

Циљ семинара јесте да полицијски службеници стекну и обнове вјештине које ће им помоћи да планирају, организују и изврше тактичке операције које укључују грађанске немире и нарушавање јавног реда и мира у већем обиму.

Наведени семинар је инструкторски, имајући у виду да ће након обуке, полазници семинара стећи вјештине неопходне за обучавање других полицијских службеника Министарства.