Информација о конкурсу за селекцију и избор кандидата V класе основне полицијске обуке припадника Специјалне јединице полиције МУП РС

Обавјештавају се заинтересовани кандидати да ће се у понедељак, 22.06.2015. године расписати и објавити конкурс за упис кадета V класе основне полицијске обуке за припаднике Специјалне јединице полиције у Јединицу за основну обуку – Полицијску академију Бања Лука

Конкурс ће бити расписан сходно Правилнику о поступку селекције и избору кандидата за кадете основне полицијске обуке у Јединици за основну обуку – Полицијској академији за припаднике Специјалне јединице полиције (“Службени гласник Републике Српске“ бр. 22/15, 45/15 и 47/15). Текст конкурса ће се објавити на интернет страници Управе за полицијско образовање, као и у дневном листу “Глас Српске“ у понедељак, 22.06.2015. године.

Након објављивања конкурса, на интернет страници Управе за полицијско образовање ће се благовремено објавити процедура конкурисања и селекције за пријем кандидата за кадете V класе основне полицијске обуке за припаднике Специјалне јединице полиције МУП РС.

Кандидати чија пријава по конкурсу објављеном у листу “Глас Српске“ од 01.04.2015. године није прихваћена због услова који су измијењени измјенама Правилника објављеним у “Службеном гласнику Републике Српске“ број 45/15 и 47/15 (године старости и просјек оцјена у средњој школи), а нису преузели документа, пријаву на овај конкурс остварују подношењем само пријавног листа.

Кандидати којима је прихваћена пријава по конкурсу објављеном у листу “Глас Српске“ од 01.04.2015. године и успјешно су окончали провјеру физичке способности, тест опште информисаности и интервју, настављају даљи поступак селекције у складу са утврђеном динамиком.