Курс “Вршење увиђаја саобраћајних незгода“

Дана 17.08.2015. године у Управи за полицијско обрзовање је почео курс „Вршење увиђаја саобраћајних незгода“ за 21 полицијског службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

DSC_0005Наставним планом и програмом је предвиђено да курс траје до 18.09.2015. године, а исти ће бити реализован кроз 22 наставна дана, односно 125 наставних часова.

Курс овог садржаја је први који ће у току ове године бити реализован за припаднике Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Циљ курса је оспособљавање полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске за вршење увиђаја саобраћајних незгода и поступање у случају кривичне и прекршајне делинквенције у области саобраћаја.

Из наведеног произлазе и задаци курса који се односе на упознавање полазника са начином обављања потребних радњи током вршења увиђаја саобраћајних незгода, упознавање са начином обављања криминалистичко-техничких радњи при вршењу увиђаја саобраћајних незгода, упознавање са специфичним психичким стањима учесника у саобраћајној незгоди, упознавање са начином похрањивања и кориштења података из информационог система Министарства из области вршења увиђаја саобраћајних незгода, упознавање са начином сачињавања и комплетирања увиђајне документације.