Начелник Управе присуствовао процесу дрила кандидата за пријем у СЈП

DSCN2883Дана 28.08.2015. године начелник Управе за полицијско образовање др Миле Шикман, заједно са командантом Специјалне јединице полиције Драганом Рибићем, присуствовао је процесу селекције кандидата за кадете V класе за припаднике Специјалне јединице полиције.

Планом провјера психофизичке издржљивости у екстремним условима кандидати су савладавали водене и препреке на води, с циљем провјере менталне и физичке издржљивости кандидата у воденој средини, а наведена активност реализована је у Крупи на Врбасу.

Поред наведеног, предвиђен је и низ других тестова којима се кандидати стављају у ситуације психофизичке напетости, кроз одређени период, у којима се од њих очекује жељени облици понашања.

На овај начин, систематском провјером знања, способности, вјештина и особина личности, по унапријед утврђеним стандардизованим методима, правилима и техникама, извршиће се избор, између више квалификованих кандидата, оних који су остварили најбоље резултате, у погледу психофизичких компетенција.

Након тога, изабрани кандидати ће почети стручно оспособљавање за полицијаца на Полицијској академији у Бањој Луци, а потом и специјалистичко усавршавање у Специјалној јединици полиције.