Семинар “Улога саобраћајне полиције у спречавању криминалитета“

RikicevseminarУ периоду од 31.08.2015. године до 02.09.2015. године у Центру јавне безбједности Требиње, одржан је семинар Улога саобраћајне полиције у спречавању криминалитета “ за 20 полицијских службеника ЦЈБ Требиње.

Семинар овог садржаја је четврти семинар који је у току ове године реализован за припаднике Министарства унутрашњих послова Републике Српске, а у наредном периоду је планирано да се овај семинар одржи за припаднике свих Центара јавне безбједности Министарства унутрашњих послова Републике Српске с обзиром на исказане потребе додатне едукације полиције из ове области.

Циљ семинара јесте додатна едукација полицијских службеника, превасходно припадника Полицијских станица за безбједност саобраћаја, у примјени појединих мјера и радњи с циљем откривања кривичних дјела и учинилаца. Из наведеног произлазе и задаци семинара који се односе на упознавање са оперативнотактичким мјерама и радњама којимa се ефикасно откривају кривична дјела и учиниоци од стране саобраћајне полиције, упознавање са нормативним основом предузимања наведених радњи, примјена истих у складу са законом како би резултати примјене добили ваљан судски епилог, упознавање са индикаторима за препознавање уживаоца опојних дрога у саобраћају, диференцијација између прегледа возила, као оперативнотактичке мјере и рање,  и претреса возила, као истражне мјере и радње, документовање наведених мјера и радњи у складу са законом те ефикасна примјена истих у конкретној ситуацији кроз практичан рад.