Презентација о полицијском систему Републике Италије

Bruno1Дана 17. септембра 2015. године, у оквиру активности спроведених у организацији Европског фонда за Балкан, у просторијама Управе за полицијско образовање је организована презентација на тему  „Организација и најбоља пракса Министарства унутрашњих послова Републике Италије – са посебним освртом на Одјељење јавне безбједности“.

Презентацију је одржао гдин Бруно Бркић, представник Службе министра који је у протеклом временском периоду боравио у посјети Одјељењу јавне безбједности МУП-а Републике Италије.

Овом приликом припадници Министарства су упознати са безбједносном стуктуром и најбољом праксом полицијских снага Републике Италије у превенцији и борби против свих видова кривичних дјела.

Учесницима је представљен стратешки и оперативни начин рада полицијских снага Републике Италије који укључује међународну полицијску сарадњу, борбу против злоупотреба дрога, борбу против организованог криминала, борбу против тероризма и злоупотребе савремених информационих технологија те систем полицијског образовања.

Поред наведеног, циљ ове презентације је био и представљање потенцијалних иницијатива из различитих области полицијског рада које могу довести до унапређења рада и међусобне сарадње Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Министарства унутрашњих послова Републике Италије.

Bruno2Значају наведене презентације је допринијело и присуство представника Амбасаде Републике Италије у БиХ који су подржали наведени концепт унапређења међусобне оперативне и стратешке сарадње, те потврдили посвећеност Министарства унутрашњих послова Републике Италије остварену овог заједничког циља.

Наведена презентација би могла послужити као основа за покретање конкретних корака у будућности који би требали довести до остварења поменутих циљева, а све у циљу јачања капацитета Министарства унутрашњих послова Републике Српске и његовог припремања за приступање систему јавне безбједности Европске уније.