Курс “Вршење увиђаја саобраћајних незгода“

DSC_0125Дана 18.09.2015. године, у Управи за полицијско образовање, завршен је курс „Вршење увиђаја саобраћајних незгода“. Курс је похађао и успјешно завршио 21 полицијски службеник Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Курс овог садржаја је први семинар који је у току ове године реализован за припаднике Министарства унутрашњих послова Републике Српске, а у наредном периоду је планирано да се овај курс одржи за припаднике свих Центара јавне безбједности Министарства унутрашњих послова Републике Српске с обзиром на исказане потребе додатне едукације полиције из ове области.

Циљ курса је оспособљавање полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске за вршење увиђаја саобраћајних незгода и поступање у случају кривичне и прекршајне делинквенције у области саобраћаја. Из наведеног произилазе и задаци курса који се односе на: а) упознавање са начином обављања потребних радњи током вршења увиђаја саобраћајних незгода, б) упознавање са начином обављања криминалистичко техничких радњи при обављању увиђаја саобраћајних незгода, ц) упознавање са специфичним психичким стањем возача учесника у саобраћајној незгоди, д) упознавање и оспособљавање полазника да сачине и комплетирају увиђајну документацију итд.