Начелник Управе присуствовао отварању и раду 12. међународног савјетовања правника „Октобарски правнички дани“

OktobarskipravnickidaniУ Бањалуци је 02.10.2015. године почело Међународно савјетовање правника „Октобарски правнички дани“, а отварању дводневног скупа присуствовао је предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић. Свечаном отварању скупа, који се одржава на Правном факултету Универзитета у Бањалуци, присуствовали су, између осталих и министар науке и технологије Републике Српске Јасмин Комић, министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић, предсједник Уставног суда Републике Српске Џерард Селман, предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске Рајко Кузмановић.

Током „Октобарских правничких дана“, организују Удружење правника Српске и бањалучки Правни факултет, биће поднесено 88 реферата 100 аутора.

Савјетовању присуствује велики број правника из Српске и Федерације БиХ, као и из Србије, Црне Горе, Македоније, Хрватске, Русије, Бјелорусије и других земаља.

Сви радови, који ће бити изнесени на овом, 12. савјетовању, обрадиће најактуелнија питања из свих области правне теорије и праксе и биће објављени у часопису Удружења правника Републике Српске „Правна ријеч“.

Предвиђено да на почетку скупа буде одржано пленарно засједање, а након тога рад се наставља по катедрама – државно-правна, управно-правна, радно-правна, грађанско-правна, привредно правна, међународно-правна и кривично-правна катедра.

Савјетовање се одржава 02. и 03. октобра 2015. године са почетком рада у 10,00 часова, на Правном факултету Универзитета у Бањој Луци, у организацији Удружења правника Републике Српске, Правног факултета Универзитета у Бањој Луци и суорганизацији: Адвокатске коморе Републике Српске, Нотарске коморе Републике Српске, Центра за едукацију судија и тужилаца Републике Српске и Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Начелник Управе за полицијско образовање др Миле Шикман је поред пленарног дијела, учествовао и у раду савјетовања на кривичноправној катедри.