Семинар “Примјена Закона о ЈРМ“ за полицијске службенике ЦЈБ Источно Сарајево

ZokinseminarISУ складу са Каталогом обука на терену за 2015. годину у периоду од 01.10.2015. године до 02.10.2015. године у просторијама  ЦЈБ Источно Сарајево за 19 полицијских службеника наведеног центра Јединица за основну обуку-Полицијска академија је реализовала  семинар под називом “Примјена Закона о јавном реду и миру“ .

Циљ семинара је пружити могућност полазницима да освјеже претходно стечена и усвоје нова знања, вјештине и ставове везане за примјену Закон о јавном реду и миру, чиме ће се ефикасност и професиналност полицијских службеника подићи на виши ниво.

Настава  је реализована у просторијама ЦЈБ Источно Сарајево у трајању од 2 наставна дана или 14 (четрнаест) наставних часова. Од тога су 4 или 28,57 часова теоријска настава, а 10 или 71,43% часова је практична обука.

Практична обука полазника обухватала је два сегмента, и то:

  1. Групни рад полазника на показаном, изведеном или у писаној форми датом сценарију. Задатак полазника је да попуне прекршајни налог или извјештај о прекршају и образложе наведени прекршај.
  2. Анализа попуњених прекршајних налога или извјештаја о прекршају.

У реализацији семинара активно је учествовао и судија Основног суда-прекршајно одјељење Соколац који је презентовао мјесту и улогу суда на рјешавању прекршаја ЈРиМ.