Семинар “Улога саобраћајне полиције у спречавању криминалитета“

RSPDУ периоду од 14.10.2015. године до 16.10.2015. године у Центру јавне безбједности Приједор, одржан је семинар “Улога саобраћајне полиције у спречавању криминалитета “ за 20 полицијских службеника ЦЈБ Приједор.

Семинар овог садржаја је шести семинар који је у току ове године реализован за припаднике Министарства унутрашњих послова Републике Српске, којим је завршена реализација наведеног семинара за текућу годину.

Циљ семинара јесте додатна едукација полицијских службеника, превасходно припадника Полицијских станица за безбједност саобраћаја, у примјени појединих радњи и мјера с циљем откривања кривичних дјела и учинилаца. Из наведеног произлазе и задаци семинара који се односе на упознавање са оперативно-тактичким радњама и мјерама којимa се ефикасно откривају кривична дјела и учиниоци од стране саобраћајне полиције, упознавање са нормативним основом предузимања наведених радњи, примјена истих у складу са законом како би резултати примјене добили ваљан судски епилог, упознавање са индикаторима за препознавање уживаоца опојних дрога у саобраћају, диференцијација између прегледа возила, као оперативно-тактичке радње, и претресања возила, као истражне радње, документовање наведених мјера и радњи у складу са законом, те ефикасна примјена истих у конкретној ситуацији кроз практичан рад.