Семинар “Поступање полиције на мјесту извршења кривичног дјела“

20151022_131739Наведени семинар одржан је 20.10. и 22.10.2015. године у просторијама Управе за полицијско образовање, за 23 полицијска службеника Специјалне јединице полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Семинар је у потпуности реализован у складу са наставним планом и програмом и то је први семинар овог садржаја који је реализован за припаднике Специјалне јединице полиције.

Циљ семинара јесте додатна едукација полицијских службеника, да усвоје стандарде поступања на лицу мјеста кривичног дјела, кроз идентификацију проблема на терену и размјену искустава везаних за проблематику поступања полиције на мјесту извршења кривичног дјела.

Задаци семинара  односе се на навођење основних појмова у вези мјера и радњи  на лицу мјеста кривичног дјела, упознавање са биолошким, механичким и др. траговима који се могу наћи на лицу мјеста, начинима уочавања и заштите истих до доласка увиђајне екипе, проширење знања везана за одређивање и обиљежавање лица мјеста, те правовремено предузимање и документовање наведених мјера и радњи на лицу мјеста у складу са законом, те ефикасна примјена истих у конкретној ситуацији кроз практичан рад.