Посјета студената ВШУП патријарху СПЦ

PosjetaPatrijarhuЊегова светост патријарх српски Иринеј примио је у Патријаршији у Београду групу студената Високе школе унутрашњих послова из Бањалуке, њихове професоре и војног свештеника, пожељевши им да се осјећају као у свом дому и да раде у интересу свог народа.
Обраћајући се студентима Високе школе унутрашњих послова Бања Лука, патријарх Иринеј је истакао да су они будући кадар који ће водити ред и поредак у Републици Српској и да школовањем треба да се оспособе за ту деликатну дужност да би успјешно обављали посао који им буде повјерен у корист свог народа.
– Желим да се у овој заједничкој кући осјећате као у свом дому. То је дом који прима све српске нараштаје Србије, Републике Српске, Црне Горе, бивших република и свуда гдје српски народ живи, али не заборављамо и Србе у дијаспори који су далеко од својих коријена, а ипак нису престали бити укоријењени у темеље овог народа – рекао је патријарх Иринеј.
Патријарх Иринеј је нагласио да ће задатак студената бити да се сузбије зло и подстакну они, који чине добро, прије свега себи и свом народу.
– То очекује од вас народ, држава која вас школује, да испуните оно што ће бити пред вама, а све у интересу свог народа – рекао је патријарх Иринеју.
PosjetapatrijarhuIIНачелник Управе за полицијско образовање др Миле Шикман поклонио је патријарху Иринеју полицијски знак са посветом и захвалио за пријем.
Шикман је пренио поздрав министра унутрашњих послова Српске Драгана Лукача и свих запослених у Министарству и студената ове школе.
Ово је први пут да је патријарх српски званично примио делегацију са Високе школе унутрашњих послова из Бањалуке.
Студенти су посјетили и Музеј Српске православне цркве и Саборну цркву.

Детаљ са посјете се може погледати на сљедећој вези: https://www.youtube.com/watch?v=Lkia4BZjSN0&feature=youtu.be.