Учешће представника Управе на научном скупу “Двадесет година Дејтонског мировног споразума“

Pale20На Правном факултету у Источном Сарајеву је поводом Дана факултета 24.10.2015. године одржан научни скуп “Двадесет година Дејтонског мировног споразума“. На научном скупу је учествовало око 70 референата, који су изложили реферате из свих грана права. У раду научног скупа су учествовали угледни универзитетски професори из свих држава региона, који су, осим анализе различитих аспеката Дејтонског мировног споразума, изложили своје реферате и о другим важним темама. Рад научног скупа одвијао се у четири секције: Уставни систем Босне и Херцеговине, Јавноправне дилеме, Актуелна питања грађанског права у региону и Реформа кривичног законодавства у региону.

Начелник Управе др Миле Шикман је на скупу изложио рад под називом “Реформа кривичног законодавства у области сузбијања тешких облика криминалитета у Републици Српској и у БиХ“, док је Александар Миладиновић, мр, стручни сарадник на Високој школи унутрашњих послова Бања Лука изложио коауторски рад под називом “Полицијски систем у БиХ – од Дејтона до данас“.

По окончању научног скупа, учесницима је представљен Зборник радова “Public Law in Bosnia and Herzegovina: Trends and Challenges“, чији издавачи су Универзитет у Источном Сарајеву и Европска организација за јавно право (European Public Law Organization – EPLO).