Oсновни курс противдиверзионе заштите

20151104_093352Наведени курс одржава се у периоду од 02.11. до 04.12.2015. године у просторијама Управе за полицијско образовање за 24 полицијскa службеника из организационих јединица МУП-а РС, a на основу захтјева  Управе за обезбјеђење личности и објеката.

Основни курс противдиверзионе заштите ће бити  реализован у складу са наставним планом и програмом наведеног курса у трајању од 35 радних дана и поред теориске наставе биће реализоване и практичне вјежбе. Предавачи на навеведеном курсу су одређени из Јединице за форензику – Кримниналистичко-техничког центра.

Потреба за додатном едукацијом полицијских службеника јавила се у оквиру Управе за обезбјеђење личности и објеката, као и унутрашњих организационих јединица. Везано за Правилник о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста у МУП-у РС успостављено Одјељење, као и Полицијска станица за обезбјеђење личности и објеката 4., са сједиштем у Источном Сарајеву и у наведеној ПС  и извршена је попуна људством и набавка опреме намијењене за врешење ПДЗ прегледа, те је иста поред других послова и задатака преузела и послове за обезбјеђење објеката за смјештај представника Републике Српске у заједничким институцијама БиХ и институцијама Републике Српске у Источном Сарајеву.