Криминалистичко-форензичка клиника ВШУП

HolmsУ љетњем семестру академске 2012/2013. године почела је са радом Криминалистичко-форензичка клиника Високе школе унутрашњих послова Бања Лука.

С обзиром на заинтересованост студената ВШУП-а за учешће у раду клинике, те на позитивне и афирмативне утиске студената који су учествовали у клиници, у зимском семестру 2015/2016. године ће се такође реализовати Криминалистичко-форензичка клиника за студенте Високе школе унутрашњих послова у Бањој Луци.

Криминалистичко-форензичка клиника је вид (додатне) едукације студената ВШУП-а из области криминалистичких и форензичких наука која ће се реализовати кроз: практичну наставу, присуствовање одређеним оперативно-тактичким мјерама и радњама и истражним радњама на терену, симулацију стварних случајева из праксе, криминалистичку анализу стварних случајева (извршених кривичних дјела), учешће у одређеним криминалистичко-форензичким активностима, предавање… Нагласак у раду клинике је практично (непосредно) учешће студената у криминалистичко-форензичким мјерама, радњама и активности полиције.

Новост у раду клинике у току овог семестра ће бити на заједничким активностима са полазницима клинике Правног факултета у Бањој Луци.

DSC_0291Реализатори овог облика едукације ће бити практичари из МУП-а РС: афирмисани стручњаци из конкретних области, руководиоци одређених јединица, криминалистички инспектори, вјештаци разних струка, непосредни учесници у расвјетљавању конкретних кривичних дјела…

Водитељ клинике је Доц. др Миле Шикман.

Усљед наведеног, позивају се студенти ВШУП-а који су заинтересовани за овај додатни вид криминалистичко-форензичке едукације да се пријаве за учеснике клинике.

Сви заинтересовани студенти се требају пријавити стручном сараднику Александру Миладиновићу, како би се изабрали учесници клинике, те заједнички планирали и договорили активности клинике.