Kурс „Збрињавање повреда у тактичким ситуацијама“

            IMG_20151118_093911 У периоду од 16.11.2015 године до 24.11.2015. године, од стране ICITAP-a и Полицијске академије ФМУП-а, организован је курс „Збрињавање повреда у тактичким ситуацијама“. Курс је одржан на Полицијској академији на Врацама у Сарајеву, а исти су похађали следећи полицијски службеници из Управе за полицијско образовање:

           -Дејан Рикић-инспектор за предмет Безбједност саобраћаја у Јединици за основну обуку-Полицијској академији и

            -Горан Благојевић-инспектор за полицијску групу предмета на Високој школи      унутрашњих послова.

         Полазници курса су имали прилику да се упознају са начином приласка повријеђеном лицу, постављањем хемостатске траке, приоритетима санирања евентуалних повреда (MARCH-крварење, дисајни путеви, циркулација, хипотермија), начином превијања појединих врста повреда, начином давања инфузије итд.

                 На крају курса реализована је показна вјежба у којој су наведени полицијски службеници активно учествовали у пружању помоћи тешко повријеђеном полицајцу коме је потребна хитна медицинска помоћ и евакуација (MEDEVAC).

            Стечена знања на наведеном курсу ће помоћи у даљем раду полицијских службеника, те ће бити кориштена у будућој едукацији припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске.