Семинар “Тактика испитивања осумњиченог“

KOTBШести, задњи по реду семинар “Тактике испитивања осумњиченог“, у организацији Полицијске академије Бања Лука, у периоду од 23-25.11.2015. године одржан је у просторијама ЦЈБ Требиње за полицијске службенике овог Центра.

Циљ семинара јесте додатно усавршавање и обнова знања полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске у вези са криминалистичком обрадом, односно са избором, планирањем и реализацијом радњи и мјера које улазе у садржај криминалистичке обраде, са акцентом на криминалистичку обраду осумњиченог и на тактике (методе) испитивања осумњиченог, посебно се базирајући на тактике испитивања осумњиченог претежним утицањем на разум и претежним утицањем на осјећања.

Садржајност и свеобухватност семинара, као и заинтересованост и задовољство полазника семинаром наведеним свакако су показатељ релевантности семинара, као и садржаја који је обухваћен наставним планом и програмом. Претходни семинари овог садржаја су реализовани за полицијске службенике свих ЦЈБ у Министарству, те је тако ово задњи семинар овог садржаја у току ове године.