Семинар “Криминалистичко поступање са ДНК траговима“

KAranPDДана 27.11.2015. године у ЦЈБ Бијељина, одржан је једнодневни семинар “Криминалистичко поступање са ДНК траговима“.

Семинар је заједнички пројекат Управе за полицијско образовање, Јединице за форензику – Криминалистичко-техничког центра, Управе криминалистичке полиције и Завода за судску медицину Републике Српске.

Семинар су реализовали проф. др Жељко Каран и др Зоран Обрадовић из Завода за судску медицину Републике Српске и Веселка Бјелаковић из Јединице за форензику – Криминалистичко-техничког центра МУП РС.

Циљ семинара јесте стручно усавршавање полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске приликом криминалистичког поступања са траговима на којима се антиципира проналажење материјала подобног за ДНК вјештачења.

Семинар је намијењен припадницима криминалистичке полиције МУП РС, и то криминалистичким инспекторима, криминалистичким полицајцима и криминалистичким техничарима.

Семинару је присуствовало око 20 криминалистичких инспектора, криминалистичких полицајаца и криминалистичких техничара ЦЈБ Бијељина.

Ово је четврти семинар овог садржаја који Управа за полицијско образовање организује за припаднике МУП РС, а планирано је да се до краја године наведени семинар одржи за дио припадника криминалистичке полиције у свим ЦЈБ Министарства унутрашњих послова Републике Српске.