Учешће начелника Управе на научно-стручном скупу “Ирегуларне миграције“

IregularnemigracijeНачелник Управе за полицијско образовање др Миле Шикман учествовао је на научно-стручном скупу под називом „Ирегуларне миграције“, који је се одржан у Вршцу, 1. и 2. децембра 2015, у организацији Криминалистичко-полицијска академије, Београд у сарадњи са Фондацијом Ханс Зајдел. Рад на округлом столу био је усмерен на анализу ризика и праћење миграционих токова у Републици Србији, региону и Европи; управљање миграционим токовима; сарадњу државних органа у раду са мигрантима; улогу координационог тела за праћење и управљање миграцијама; сарадњу Републике Србије, држава региона са ФРОНТЕКС-ом и Европском миграционом мрежом.

У раду научно-стручног скупа учествовало је 20 представника полиција држава чланица Европске уније и региона, УНХЦР-а, ОЕБС-а, Међународне организације за миграције, комесар Комесаријата за избеглице и миграције Владе Републике Србије, представници научне заједнице и Министарства унутрашњих послова.

Начелник Управе је презентовао активности Министарства унутрашњих послова Републике Српске по питању масовних ирегуларних миграција, те мјере које ће бити предузете у случају истих у Републици Српској и БиХ.