Радионица на тему „Јачање капацитета за комуникацију са малољетницима“

mrakovicaМинистарство унутрашњих послова Републике Српске организoвало је 03. и 04.12.2015. године радионицу „Јачање капацитета за комуникацију са малољетницима“, која је одржана на Козари.

На радионици су учествовали припадници МУП-а који раде са малољетницима, представници свих управа и центара јавне безбједности.

Радионица је организована као својеврсан форум на коме учесници имају прилику да размијене искуства и ставове на тему комуникације полицијских службеника са малољетницима.

Такође, учесници су кроз дискусије размотрили карактеристичне примјере из праксе које су у ова два дана презентовали припадници сваког од центара јавне безбједности.

Закључци радионице ће бити основа за израду смјерницa за даље унапређење рада са малољетницима.

На радионици су приказани кратки филмови на тему малољетничке делинквенције и њених појавних облика, о којима су учесници, такође, имали прилику за дискусију.

Ова радионица одржава се у оквиру пројекта „Правда за свако дијете“, који Министарство унутрашњих послова Републике Српске реализује под покровитељством UNICEF-a, те уз подршку Швајцарске агенције за развојну сарадњу (SDC) и Шведске агенције за међународни развој (SIDA).