Континуитет у реализацији превенције малољетничке делинквенције

PrevencijaPD1У оквиру наставка реализације Плана превентивних активности на сузбијању малољетничкe делинквенције у основним и средњим школама у Републици Српској, које спроводи МУП Републике Српске, дана 26.02.2016. године у Средњој медицинској школи у Приједору одржано је предавање на тему “Едукација ученика о безбједносним ризицима коришћења друштвених мрежа“, док је претходног дана ученичкој популацији у Новом Граду одржано предавање о негативностима наркоманије и превенцији од сексуалног насиља. Поред полицијских службеника ЦЈБ Приједор, као реализатори наведених предавања учествовали су и припадници Управе за полицијско образовање.

Предавање је одржано са циљем да се ученицима укаже на опасности које пријете од неправилне употребе друштвених мрежа, као и да се млади едукују о  начину коришћења Фејсбука и заштите властитог профил како не би дошло до одређених негативности и злоупотреба од стране других лица. Током едукације указано је на опасности којима су малољетници изложени, а представљени су и начини заштите, те смјернице како да се полицији пријаве уочене негативности на друштвеним мрежама.

Превентивним активностима које полицијски службеници спроводе кроз едукативна предавања поред ученика биће обухваћен  наставни кадар као и родитељи ученика.