Обука “Контрола масе-обука за инструкторе“

     IMG_20160301_143009       У периоду од 29.02.2016. године до 04.03.2016. године, у организацији Међународне правне помоћи у криминалистичкој обуци Министарства правде САД (ICITAP) у БиХ и Министарства унутрашњих послова Републике Српске,  у Управи за полицијско образовање, одржана је обука „Контрола масе-обука за инструкторе’‘ за 51 полицијског службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске.   Полазници обуке су били припадници Специјалне јединице полиције, Јединица за подршку,  посебних снага полиције и Управе за полицијско образовање.

       Циљ семинара је стручно усавршавање полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске, у планирању, организовању и реализацији тактичких операција које се односе на контролу масе приликом нарушавање јавног реда и мира у већем обиму. Циљ семинара је оспособљавање полицијских службеника – инструктора, који ће у оквиру редовних послова и задатака обучавати друге полицијске службенике Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

             Полицијски службеници који су успјешно завршили наведену обуку ће у наредном периоду реализовати обуку за око 1000 полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске с циљем успостављања јединственог тактичког поступања приликом контроле масе. Обука ја завршена 04.03.2016. године показном вјежбом која је изведена у касарни Залужани, а којој су присуствовали и министар унутрашњих послова Драган Лукач, директор полиције Гојко Васић, директор ICITAP програма у БиХ Чарлс Бенет,  представници америчке амбасаде у Бањалуци као и представници МУП РС.