Почетак селекције кандидата за XVIII класу Полицијске академије

Дана 15.03.2016. године почиње процес селекције за кандидате који су се пријавили за пријем у XVIII класу кадета основне полицијске обуке у Јединици за основну обуку – Полицијској академији Бања Лука. Процес селекције кандидата се састоји из два дијела.

У првом дијелу селекције, који траје првог дана, реализује се здравствени преглед кандидата у Јединици за здравствену превентиву радника МУП РС у Бањој Луци, у Булевару војводе Живојина Мишића 10а.

Кандидати са списка за здравствени преглед треба да се јаве у Јединицу за здравствену превентиву радника Министарства унутрашњих послова Републике Срспске,  на дан заказаног здравственог прегледа најкасије у 07,00 часова.

При доласку на здравствени преглед кандидати треба са собом да понесу:

– документ за идентификацију (личну карту),

– здравствени картон (од породичног љекара),

– медицинску документацију о лијечењу коју посједује (ако је посједује),

– примјерак уплатнице за трошкове здравственог прегледа.

Трошкове здравственог прегледа сноси кандидат и износе 60,00 КМ, а уплаћују се на сљедећи начин:

– ПРИМАЛАЦ: рачуна јавних прихода РС за опште уплате,

– РАЧУН ПРИМАОЦА: НЛБ Развојна банка 562-099-00000-55687,

– ЦИЈЕНА: 60,00 КМ,

– ВРСТА ПРИХОДА: 722511,

– БУЏЕТСКА ОРГАНИЗАЦИЈА: 0712109,

– ЗА ОПШТИНУ: 002,

– СВРХА УПЛАТЕ: услуге љекарског прегледа.

Трошкове снимања РТГ плућа сноси кандидат (у висини од 23,40 КМ) и уплаћује у Универзитетско-клиничком центру Бања Лука при обављању наведеног прегледа.

Ујутру, на дан прегледа, кандидати не треба да доручкују нити да пију слатке напитке.

На други дио селекције, који се обавља следећи дан, приступају кандидати који су задовољили критеријуме Правилника о јединственим здравственим условима запослених и кандидата за пријем на рад и образовање у Министарству унутрашњих послова РС. Другог дана ће се обавити:

–  практични дио тестирања – провјера моторичких способности,

–  писмени дио тестирања – тест опште информисаности и

–  усмени дио тестирања – интервју.

Приликом доласка на други дио селекције (други дан), кандидати треба да се јаве у Управу за полицијско образовање у Бањој Луци, у Булевару војводе Живојина Мишића 10а у 06,30 часова, гдје ће се извршити идентификација кандидата (обавезно са собом носити личну карту), те  ће бити упознати са даљим активностима за тај дан.

Обавеза кандидата је да са собом понесу спортску опрему: доњи дио тренерке, шортс, чисте спортске патике (за салу) и мајицу.

Након провјере моторичких способности, кандидати који задовоље критеријуме провјере, приступају даљем тестирању.

Тематске области из којих ће бити извршено писмено тестирање (тест опште информисаности) су сљедеће: историја, географија, информатика, правопис, граматика, књижевност, општа култура и спорт.

Кандидатима за вријеме процеса селекције није обезбијеђен смјештај и исхрана.

Списковe кандидата за упис у XVIII класу Основне полицијске обуке у Јединици за основну обуку – Полицијској академији, са тачним датумом доласка на здравствени преглед и селекцију (по групама), биће седмично ажурирани и објављивани на интернет страници Управе за полицијско образовање (www.education.muprs.org).

Коначна ранг-листа успјешности кандидата и Одлука о избору кандидата, биће објављене на интернет страници и огласној табли Управе за полицијско образовање .

Све потребне информације можете добити у просторијама Јединице за основну обуку – Полицијска академија Бања Лука, на Булевару војводе Живојина Мишића 10а и на бројеве телефона 051/333-651 и 051/333-606 сваког радног дана од 09,00 до 15,00 часова

Списак кандидата који треба да се јаве на здравствени преглед конкретног дана, налази се у прилогу.

Spisak kandidata koji se pozivaju na proces selekcije VIII grupa I.

Списак осталих група, као и списак кандидата који нису задовољили услове конкурса, објавиће се накнадно.