Семинар “Рад вођа сектора на безбједносном сектору“

IMG_20160316_122211У периоду од 14 – 16.03.2016. године, у Управи за полицијско образовање реализован је семинар “Рад вођа сектора на безбједносном сектору“ за полицијске службенике ЦЈБ Бања Лука. Семинару је присуствовало 20 полицијских службеника овог центра, међу којима су углавном били вође сектора и руководни радници полицијских станица.

Циљ семинара јесте пружити могућност полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске да освјеже и прошире раније стечена знања о начелима и начину рада на безбједносном сектору, као и о превентивном и репресивном дјеловању на сузбијању криминалитета, чиме ће се ефикасност, професиналност и јединствен начин поступања полицијских службеника (вођа сектора) подићи на виши ниво.

Семинар је инициран од стране полицијских службеника са терена који су у претходном периоду навели потребу додатне едукације из области спречавања и сузбијања криминалитета, и то превасходно вође сектора који раде на наведеним пословима. Усљед наведеног, у наредном периоду ће се семинар “Рад вођа сектора на безбједносном сектору“ реализовати за вође сектора свих ЦЈБ у Министарству.