Предавања у вези са превенцијом негативности на Фејсбуку

BNPrevencijaУправа за полицијско образовање наставља са реализацијом Плана и програма превенције малољетничке делинквенције на територији Републике Српске.

Реализујући планиране активности, дана 23.03.2016. године, превентивно-едукативне активности су реализоване у дијелу средњих школа у Бијељини. Средњошколцима првих разреда Средње техничке школе “Михајло Пупин“, затим Гимназије у Бијељини и Економске школе у Бијељини одржана су предавања на  тему „Превенција злоупотребе Фејсбука“. Предавање су одржали припадници Управе за полицијско образовање и припадници ЦЈБ Бијељина. Наведеном предавању је присуствовало око 300 ученика из наведених школа, као и дио наставног особља. Значајно је поменути да је у току првог мјесеца овог полугодишта овим облицима едукације присуствовало око 5 600 ученика, од чега је преко трећина са подручја ЦЈБ Бијељина. Такође, ова активност се наставља и у наредном периоду.

Циљ предавања је подизање свијести ученика о безбједносним ризицима и опасностима кориштења Фејсбука, те упућивање корисника Фејсбука како да коришћење ове интернет странице прилагоде друштвено пожељном и афирмативном начину комуникације.