Радионица за кадете Полицијске академије на тему „Помоћ особама са инвалидитетом“

fm1Управа за полицијско образовање Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са Заводом за физикалну медицину „Др Мирослав Зотовић“ данас је организовала за кадете Полицијске академије радионицу на тему „Помоћ особама са инвалидитетом“.

Физиотерапеути Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ показали су кадетима како да правилно поступају са особама са инвалидитетом.

Начелник Управе за полицијско образовање Миле Шикман рекао је да је циљ ових активности да се кадети обуче како да на исправан начин пруже помоћ особама са инвалидитетом.

„Желимо указати на проблеме са којима се ова лица сусрећу у свакодневном животу и препреке и баријере са којима се суочавају, те показати нашим будућим полицајцима како да правилно рукују са колицима за инвалиде“, поручио је начелник Шикман.

Физиотерапеут у Заводу Драган Гајић рекао је да су кадети имали прилику видјети како да направе одређене трансфере, те да савладају препреке на које могу наићи у управљању са инвалидским колицима.

fm2„Врло је битно пажљиво приступити особама са инвалидитетом, те нарочито обратити пажњу на сигурност корисника инвалидских колица, али и самих полицајаца“, рекао је Гајић.

Кадет Полицијске академије Стефани Кнежевић рекла је да јој ова радионица много значи јер се упознала са проблемима лица која користе инвалидска колица.

„Имали смо прилику да управљамо колицима у којима корисник сједи, али и видјети колико је захтјевно управљати њима као корисник“, рекла је Кнежевићева.

Она је изразила жељу да оваква радионица буде поново одржана како би кадети имали прилику да савладају и остале технике помоћи инвалидним лицима.