Семинар „Трговина људима“

IMG_20160329_092021        У периоду од 28.03.2016. године до 01.04.2016. године у Управи за полицијско образовање реализован је семинар „Трговина људима“  за 18 полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске. Семинар су реализовали припадници Јединице за основну обуку-Полицијске академије који су у претходном периоду похађали обуку из ове области, а која је организована од стране ICMPD-а и OSCE мисије у БиХ.

             Циљ семинара је усавршавање полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске из домена примјене стандарда откривања, разјашњавања и доказивања случајева трговине људима.

         Полазници семинара су били полицијски службеници МУП-а РС, односно криминалистички инспектори које се IMG_20160331_100610приликом обављања редовних послова и задатака баве расвјетљавањем кривичних дјела трговина људима.

       Семинаром је обучено 18 едукатора из наведене области који ће у наредном периоду реализовати семинаре за остале полицијске службенике Центара јавне безбједности из којих долазе. Реализација будућих семинара ће се вршити уз координацију Управе за полицијско образовање и Управе криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске.