Семинар „Контрола масе“

            DSC_0003 У периоду од 28.03.2016. године до 31.03.2016. године, у организацији Међународне правне помоћи у криминалистичкој обуци Министарства правде САД (ICITAP) и Министарства унутрашњих послова Републике Српске,  у Управи за полицијско образовање, одржана је обука „Контрола масе за 96 полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

       Полазници обуке су били припадници Јединица за подршку као и посебних снага полиције ЦЈБ Бања Лука, ЦЈБ Добој и ЦЈБ Бијељина.

          Циљ семинара је едукација полицијских службеника у тактичком поступању приликом успостављања јавног реда иDSC_0001 мира нарушеног у већем обиму и сузбијање  грађанских нереда.

    У наредном периоду ће бити реалиозован семинар за око 900 полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске, првенствено припадника Јединица за подршку и Посебних снага полиције, с циљем успостављања јединственог тактичког поступања приликом контроле масе.

        Семинар ја завршен 31.03.2016. године показном вјежбом која је изведена у касарни Залужани, а којој су присуствовали представници МУП-а Републике Српске као и представници ИЦИТАП-а у БиХ.