Промовисан часопис „Безбједност, полиција, грађани“

promocijaДиректор Полиције Републике Српске Гојко Васић данас је присуствовао промоцији новог издања часописа „Безбједност, полиција, грађани“, која је одржана у Народном позоришту у Бањалуци.

Директор Васић је рекао да је стручни часопис „Безбједност, полиција, грађани“, у издању Министарства унутрашњих послова Републике Српске, значајан за информисање о новим методама рада у разним областима борбе против криминала, о поступању полиције, развоју форензике, те за рад ресорног министарства у цјелини

Директор Васић је истакао важност часописа у стручном и научном усавршавању припадника МУП-а Српске, те додао да припадници МУП-а, а посебно Управе за полицијско образовање, активно учествују на научним и стручним скуповима у региону, али и свијету.

„На овај начин наши припадници могу и да објављују своје стручне радове, који ће им касније бити основа за израду магистарских и докторских теза“, рекао је директор Васић.

Начелник Управе за полицијско образовање МУП-а Републике Српске Миле Шикман рекао је да је издавање часописа „Безбједност, полиција, грађани“, као службеног гласила МУП-а, покренуто прије 11 година, с циљем промоције полицијске дјелатности.

 „У претходне двије године смо уложили додатне напоре и часопис испуњава све критеријуме да буде сврстан у прву категорију националних часописа“, рекао је начелник Шикман.

Он је навео да је у часопису до сада објављено више од 400 научно-стручних радова, на више од 5.000 страница, додајући да је часопис хроничар МУП-а Републике Српске и доприноси његовом угледу.

Часопис „Безбједност, полиција, грађани“ постоји већ 11 година и објављује научне и стручне чланке, приказе и дискусије из области безбједносних, криминалистичких, полицијских, правних и општеобразовних наука.