Основна полицијска обука за припаднике МУП-а који немају полицијско образовање

IMG_20160516_093055У складу са чланом 3, став 1, тачка 2, Правилника о поступку основне обуке и обавеза кадета у току обуке ( Службени гласник Републике Српске бр 85/14 ), у Управи за полицијско образовање је 16.05.2016. године почела основна полицијска обука за припаднике Министарства са IV степеном стручне спреме који немају полицијско образовање.

Обуку ће похађати 60 припадника Министарства из свих Центара јавне безбједности, а иста ће се реализовати у 3 фазе кроз 18 наставних седмица.

Прва фаза обуке обухвата теоретску и практичну наставу која ће бити реализована током 12 наставних седмица, друга фаза обуке обухвата професионалну праксу у трајању од 22 наставна дана, док трећа фаза обуке подразумијева реализацију ситуационе наставе у трајању од двије наставне седмице.

Након завршене обуке кадети ће приступити полагању практичног и теоретског дијела испита, након чега ће им, уколико успјешно заврше обуку, бити додијељена увјерења о завршеној основној полицијској обуци у складу са горе наведеним Правилником.