Наставак активности на превенцији малољетничке делинквенције

aaaaaaУ амфитеатру Факултета за производњу и менаџмент у Требињу јуче је у два наврата одржано предавање под називом: “Злоупотреба друштвене мреже – Фејсбук“.

Предавање је одржао предавач са Полицијске академије Бања Лука Александар Миладиновић, а слушало га је око 150 основаца, средњошколаца, студената и запослених на Факултету.

На почетку предавања присутнима се обратио декан Факултета за производњу и менаџмент проф. др Душко Јокановић изразивши задовољство поводом међусобне сарадње Министарства унутрашњих послова и Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Предавање је трајало по два школска часа и изазвало је велико интересовање с обзиром да су друштвене мреже постале важан дио свакодневног живота, а најмање је корисника који препознају све опасности друштвених мрежа и како се на вријеме заштитити од свих неугодности.

13234682_1164284723591315_1926909515_oАкценат на наведеним предавањима се односио на безбједносне ризике коришћења интернета и Фејсбука, као и друштвено пожељно понашање током виртуелне егзистенције, те на модалитете испољавања и начине предупређивања сексуалног узнемиравања.

Да је предавање изазвало велику заинтересованост показује и чињеница је су предавањима, поред основаца и средњошколаца, те њихових родитеља и наставника којима је предавање примарно било намијењено, предавању присуствовао и одређени број студената и наставног особља Факултета за производњу и менаџмент у Требињу, као и декан Факултета.

Предавање је одржано у склопу Програма превенције малољетничке делинквенције које Управа за полицијско образовање, у сарадњи са Центрима јавне безбједности МУП РС, спроводи у току полугодишта за ученике, родитеље и наставно особље основних и средњих школа у Републици Српској.