Наставак активности на превенцији малољетничке делинквенције

DerventaFBУправа за полицијско образовање, заједно са Центрима јавне безбједности Министарства унутрашњих посова Републике Српске, наставља са превентивним активностима на спречавању малољетничке делинквенције.

Предузимајући планиране превентивно-едукативне и друге активности, заједно са припадницима ЦЈБ који ове активности спроводе по основним и средњим школама у Републици Српској, и припадници Управе за полицијско образовање активно и континуирано учествују у дијелу превентивно-едукативних активности.

У том контексту, припадници Управе за полицијско образовање су 25.05.2016. године одржали предавање за ученике Стручне и техничке школе у Дервенти, гдје је предавању присуствовало око 100 ученика ове школе, заједно са њиховим наставницима. Истог дана, предавање је реализовано и у Средњошколском центру “Јован Цвијић“ у Модричи, гдје је предавању присуствовало око 120 ученика ове средње школе.

ModricaFBПредавање је трајало по два школска часа и изазвало је велико интересовање с обзиром да су друштвене мреже постале важан дио свакодневног живота, а најмање је корисника који препознају све опасности друштвених мрежа и како се на вријеме заштитити од свих неугодности.

Акценат на наведеним предавањима се односио на безбједносне ризике коришћења интернета и Фејсбука, као и друштвено пожељно понашање током виртуелне егзистенције, те на модалитете испољавања и начине предупређивања сексуалног узнемиравања.