Oбука за студенте на тему „Коришћење ревизорских налаза у откривању и доказивању корупцијских кривичних дјела“

 DSC_0031Дана 30. 05. 2016. године у организацији Развојног програма Уједињених Нација (United Nations Development Programme – UNDP) и Високе школе унутрашњих послова реализована је једнодневна обука за студенте, на тему „Коришћење ревизорских налаза у откривању и доказивању корупцијских кривичних дјела“.

Обука је реализована са студентима Факултета политичких наука, Правног факултета и Економског факултета Универзитета у Бањој Луци, као и Високе школе унутрашњих послова, односно студентима високошколских установа чији се кадрови најчешће запошљавају у систему правосуђа, полицијским агенцијама, ревизорским институцијама и истраживачком новинарству.

Предавачи на обуци били су представници из Министарства правде Републике Српске, Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске, Развојног програма Уједињених Нација, Високе школе унутрашњих послова и невладиног сектора.

Циљ обуке био је унаприједити знања будућих истражитеља  о коришћењу ревизорских налаза у откривању и доказивању корупцијских кривичних дјела.