Ректор Универзитета у Бањој Луци посјетио Управу за полицијско образовање

DSC_0022Дана 30.06.20016. године Управу за полицијско образовање посјетио је ректор Универзитета, проф. др Милан Матаруга, као и проректори, проф. др Драшко Маринковић и проф. др Валерија Шаула, а посјети су присуствовали и предсједник Управног одбора – проф. др Миле Дмичић, секрeтар мр Ђорђе Маркез, менаџер Универзитета – Душко Лазић.

Делегацију је примило руководство Управе, на челу са начелником, др Милом Шикманом, заједно са директором Високе школе унутрашњих послова и руководиоцима катедри. На састанку је разговарано о трансформацији Високе школе у Факултет безбједносних наука, као и о коришћењу простора, канцеларија, кабинета, као и других материјално-техничких услова, те о припремама за нову школску годину. Гости су обишли просторије Управе, кабинет криминалистике, криминалистичко-форензичку лабораторију, музеј, ситуациони стан, библиотеку, као и све остале просторије које би помогле у будућем школовању високообразовног кадра за потребе МУП-а РС.

У складу са договором, Универзитет ће школовати потребан број кадрова за Министарство унутрашњих послова, а кадрови морају бити изабрани у складу са условима прописаним позитивним правним прописима. Договор ће бити регулисан Уговором између Министарства унутрашњих послова РС и Универзитета у Бањој Луци.