Семинар “Практична обука за новопримљене полицијске службенике за послове полицајца са ССС“

aДана 04.07.2016. године у Управи за полицијско образовање почео је десетодневни семинар “Практична обука за новопримљене полицијске службенике за послове полицајца са ССС“ који је намијењен правницима унутрашњих послова и дипломираним правницима унутрашњих послова који су током 2016. године засновали радни однос у Министарству на пословима и задацима полицајца.

Циљ семинара јесте практично оспособљавање у предузимању основних мјера и радњи у извршавању свакодневних полицијских послова полицијских службеника распоређених на радно мјесто полицајца у полицијској станици.

Ово је први семинар овакве врсте у практичном оспособљавању новозапослених полицијских службеника у Министарству који се, након краћег радног односа, оспособљавају и обучавају у примјени практичних полицијских знања и вјештина како би се ефикасно остварила синергија њиховог теоријског знања и практичних вјештина релевантних за посао који обављају.

DSC_0002Број полазника прве групе је 73, док je кроз наведену обуку у другом десетодневном циклусу који je почео 18.07.2016. године, а окончан 29.07.2016. године прошло још 98 полазника.