Конкурс за VI класу Полицијске академије Бања Лука за припаднике СЈП

Министарство унутрашњих послова Републике Српске дана 11.08.2016. године расписало је конкурс за упис кадета VI класе основне полицијске обуке за припаднике Специјалне јединице полиције у Јединицу за основну обуку – Полицијску академију Бања Лука.

Конкурсом су прописани општи и посебни услови (да има најмање 18, а највише 25 година старости, да је физички и психички спосoбан за рад и да посједује возачку дозволу „Б“ категорије). Кандидати који испуњавају услове треба да прођу и тестирање у екстремним психо-физичким условима тзв. дрил. Како изгледа сам дрил заинтересовани кандидати могу да погледају на Јутјуб каналу МУП-а РС www.youtube.com/watch?v=7zAXc4CwKoU.

У VI класу основне полицијске обуке за припаднике Специјалне јединице полиције уписаће се 40 кадета са којима ће МУП Републике Српске закључити посебни уговор о регулисању међусобних обавеза.

Све  потребне информације заинтересовани кандидати могу добити на интернет страници Управе за полицијско образовање www.education.muprs.org  и у Јединици за основну обуку – Полицијској академији на бројеве телефона 051/333-651 и 051/333-606.

Конкурс је објављен у дневном издању “Гласа Српске“ и отворен је до 26.08.2016. године.

Текст конкурса, као и пријавни лист се налазе на сљедећим документима:

Konkurs za VI klasu SJP

Prijavni list VI klasa SJP