Учешће представника Управе на регионалном округлом столу о полицијском интегритету

integritetucgИнспектор за полицијску обуку на Полицијској академији у Бањој Луци Александар Миладиновић учествовао је на дводневном округлом столу “Полицијски интегритет – стратегија, капацитет, садржај и методе“ који је од 03-05.10.2016. године одржан на Полицијској академији у Даниловграду у организацији DCAF-a, Мисија ОЕБС-а у Црној Гори и Министарства унутрашњих послова Црне Горе.

Поред нашег представника, учесници округлог стола су биле колеге које се баве обуком у области интегритета у Црној Гори и земљама у региону, односно на округлом столу су учествовали представници полицијских образовних институција из окружења, што је и разумљиво уколико се има у виду да је интегритет једно од најважнијих питања како за полицију уопште, тако и за полицијску обуку.

На наведеном оркуглом столу, Александар Миладиновић је представио процес селекције кадрова на Полицијској академији, као и начин запошљавања кадрова у Полицију Републике Српске, док је акценат био на концепту обуке кадета на Полицијској академији. Учеснике округлог стола је посебно интересовао План интегритета Министарства унутрашњих послова Републике Српске, те је том приликом и он представљен у оквиру округлог стола.