Акција добровољног давања крви

15139605_10208182496464925_2068446603_nПоводом прославе крсне славе МУП-а Републике Српске Светог Архангела Михаила, више од 100 кадета Полицијске академије, студената Високе школе унутрашњих послова и радника Управе за полицијску обуку дали су данас у Бањалуци крв у Заводу за трансфузијску медицину.
Начелник Управе за полицијску обуку Миле Шикман рекао је да припадници МУП-а низом активности, као што је и традиционално и континуирано давање крви, показују да је њихова професија хумана.
„Увијек када смо у прилици, а посебно када обиљежавмо значајне датуме, добровољно дајемо крв“, рекао је начелник Шикман.
Директор Завода Гордана Гузијан похвалила је припаднике МУП-а Републике Српске који се често одазивају оваквим акцијама, те навела да су залихе крви задовољавајуће, али да је њихово попуњавање увијек корисно.
„Завод је тако организован да крв може да се прикупља у десет градова и да се усмјерава у оне службе гдје су залихе крви смањене“, истакла је Гузијанова.
bazingaКадет Полицијске академије Сања Остојић реклаје да је поносна што је дио ове акције, јер и на овај начин може бити у служби грађана, а са њом је сагласан и њен колега Сретен Василић који је истакао да је добровољно давање крви хумана акција, а да је хуманост у опису полицијских послова.