Обиљежена Крсна слава МУП РС и Дан Високе школе унутрашњих послова Бања Лука

dsc_0020Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач је на свечаности поводом обиљежавања крсне славе Министарства унутрашњих послова Републике Српске – Светог Архангела Михаила, упутио најискреније честитке свим припадницима Министарства поводом Крсне славе.

Министар Лукач је рекао да ће МУП Републике Српске настојати и даље да се обучава и опрема уз помоћ Владе Републике Српске и  да је у току изградња Центра за обуку, јер је потребан ефикаснији начин обуке полиције.

„И ове године смо уложили знатна средства у опремање МУП-а. Све јединице за подршку и Специјална антитерористичка јединица опремљене су новим кратким и дугим наоружањем“, рекао је министар Лукач.

Он је додао да ће бити набављене нове униформе, с обзиром да је ове године истекао рок постојећим.

„Трудићемо се да нова униформа буде квалитетнија и да наш полицајац буде задовољан. Вратићемо шапку коју носи већина полиција у свијету“, нагласио је министар Лукач.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик најавио је да ће наредне године бити уложена знатна средства у опремање и логистичку подршку Полиције Републике Српске да би могла одговорити изазовима безбједности.

Предсједник Додик је истакао да је Полиција Републике Српске једна од најбољих полицијских агенција у региону.

„Надам се да ће то довољно стимулисати све припаднике полиције да још преданије раде свој посао“, рекао је предсједник Додик.

Он је свим припадницима МУП-а Републике Српске честитао крсну славу, а свршеним студентима Високе школе унутрашњих послова диплому.

dsc_0058Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је да је Влада опредијељена да јача МУП Републике Српске, што је показала и у претходном периоду.

„Једна од ствари јесте адекватно образовање. И данас смо имали прилику да укажемо да, након 21 годину постојања Високе школе унутрашњих послова, идемо у једну нову трансформацију како бисмо обезбиједили адекватнију структуру која ће моћи да одговори изазовима локалног, регионалног и глобалног карактера“, навела је предсједница Цвијановић.

Она је додала да је рађено и на побољшању материјалних услова рада полиције, које се огледа кроз адекватну опрему, наоружање, те да ће бити изграђен модеран центар за обуку.

На свечаности обиљежавања крсне славе данас су промовисани дипломци Високе школе унутрашњих послова, одређен број припадника МУП-а је унапријеђен у већи чин, а троје их је добило плакете за професионалан рад у протеклом периоду.