Учешће кадета Полицијске академије на Фестивалу науке 2016

dsc_0102Дана 22.11.2016. године кадети Полицијске академије су учествовали на овогодишњем Фестивалу науке које је, у организацији Минастарства науке и технологије Републике Српске, по шести пут одржано у просторијама Дјечијег позоришта Републике Српске у Бањој Луци.

На једном од већих штандова манифестације, кадети Полицијске академије Бања Лука су бројним посјетиоцима, међу којима су предњачили млади, представили криминалистичко-техничка и форензичка средства и методе које користи Полиција Републике Српске. Међу неколико штандова Управе за полицијску обуку, свакако најпосјећенији су били штанд за дактилоскопирање лица, те за изазивање невидљивих отисака папиларних линија, а посјећени су и били штандови са ултраљубичастим свјетлом, апликација за фото-робот и др.

dsc_0017Судећи по пажњи која је поклоњена нашем штанду, као и и по посјећености, те по непосредном учешћу грађана, поготово млађе популације у дактилоскопирању, изазивању отисака, креирању фото-робота и другим активностима, свакако није претјерано уколико се каже да је простор Управе за полицијску обуку, као и претходних година, на Фестивалу био један од најпосјећенијих.

Активностима од стране Управе задовољни су били и организатори манифестације, који су обећали да ће нас позивати и на наредне сличне манифестације које буду организовали.