Промовисан нови број часописа “Безбједност – Полиција – Грађани“

27781324Научној и стручној јавности представљен је данас часопис „Безбједност, полиција, грађани“, у издању Министарства унутрашњих послова Републике Српске, који обједињује научне и стручне радове о најновијим достигнућима у области безбједности, криминалистике и форензике.

Начелник Управе за полицијску обуку др Миле Шикман рекао је да је часопис „Безбједност, полиција, грађани“ својеврстан хроничар развоја полицијске професије у Републици Српској, те да на тај начин континуирано доприноси повећању угледа полиције и МУП-а.

Начелник Шикман је додао да се у часопису обрађују најактуелнији савремени безбједносни проблеми и изазови, са којима се суочава данашњи свијет.

„Ти изазови су тероризам, организовани криминалитет, као и друге актуелности из области безбједности, криминалистике и правних наука“, рекао је начелник Шикман.

Према његовим ријечима, аутори у часопису су научници и стручњаци МУП-а Републике Српске, али и других сродних институција из земље и иностранства. „Циљ нам је јавност упознати о актуелностима, савременим методама откривања и доказивања, те савременим безбједносним изазовима“, рекао је начелник Шикман.

Професор Миле Матијевић, који је био први главни и одговорни уредник овог часописа, истакао је да након 12 година постојања часописа до изражаја долази постигнути квалитет, који сваким даном јача.

„Часопис садржи радове афирмисаних професионалаца у МУП-у Републике Српске који настоје писањем научних радова да подстакну млађе кадрове у Министарству да се баве успјешнијим сузбијањем криминалитета“, рекао је професор Матијевић.

Нови број часописа можете преузети овдје: bpg-3-4-2016.