Кадети Полицијске академије учествовали у свечаном дефилеу

aПоводом 25 година Републике Српске, у Бањој Луци је 09.01.2017. године одржан свечани дефиле у којем су учествовали припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Борачке организације Републике Српске и студенти који су носили велику заставу Републике Српске.

Учесници су били и припадници Републичке управе цивилне заштите, Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице Бањалука, чланови Градске организације Црвеног крста Бањалука, предузећа „Поште Српске“ и Савеза националних мањина Републике Српске. У дефилеу су учествовали и чланови бањалучке филхармоније, бањалучке мажореткиње, чланови културно-умјетничких друштава „Пискавица“, „Чајавец“ и „Пелагић“, као и Кошаркашког савеза, Фудбалског савеза и Рукометног савеза Српске.

Улицом Краља Петра Првог Карађорђевића дефиловали су и чланови Женског рукометног клуба и Рукометног клуба „Борац“, Рукометног клуба „Младост“, Бициклистичког савеза, Боксерског клуба „Славија“, Одбојкашког клуба „Лакташи“, те Мото-клуба „Ноћни вукови“.

Када су у питању припадници Министарства који су учествовали у свечаном дефилеу, ради се о припадницима Специјалне антитерористичке јединице, затим припадницима јединица за подршку, припадницима посебних снага полиције, припадницима саобраћајне полиције, као и полиције опште надлежности.

У дефилеу су учествовале и двије јединице кадета XVIII класе Полицијске академије Бања Лука, а и сам заставни вод, који је био на челу свечаног дефилеа, чинили су кадети Полицијске академије. Кадетима су командовали припадници Полицијске академије, а командант свечаног дефилеа је био Томислав Миросавић, начелник Јединице за полицијску обуку – Полицијске академије Бања Лука.

b                                               c