Кадет Полицијске академије први допливао до крста

DSC_0410

Поводом великог хришћанског празника Богојављења, данас је у Бањој Луци испод Градског моста на Врбасу одржано пливање за Часни крст. Пливању је претходила Богојављенска литија улицама града Бања Луке. Ове године, пливало је око 40 учесника, а први до крста је допливао Ђорђе Рађеновић, кадет XVIII класе Полицијске академије Бања Лука. Ђорђе је од стране владике Бањалучког господина Јефрема и градоначелника града Бања Луке Игора Радојичића дариван златником, док су остали учесници добили пригодне поклоне.

DSC_0333Поред Ђорђа Рађеновића, као и претходних година, и ове године су међу пливачима били и кадети Полицијске академије Бања Лука. Најхрабрији међу кадетима XVIII класе полицијске обуке који су пливали за Часни крст су Немања Марјановић, Боро Славнић, Игор Грбић, Ђорђе Рађеновић, Бранко Петровић, Жељко Кењало и Дејан Ћетојевић. Заједно са кадетима, међу пливачима је био и Александар Миладиновић, инспектор за полицијску обуку на Полицијској академији у Бањој Луци. Неопходно је поменути да је, поред наведених кадета који су имали част да пливају за Часни крст, жељу за учешћем имало још 28 кадета, међутим, усљед ограничења броја учесника од стране организатора, ове године су прилику да прливају добили наведени кадети.

DSC_0448Учешћем на наведеним манифестацијама, будући полицајци на овај начин настављају традицију непосредно учествујући у традиционалним активностима, али исто тако, на овај начин се афирмише и рад полиције у заједници и са заједницом, учешћем у заједничким активностима са грађанима. Наравно, треба навести и да се за ово пливање одлучују само најхрабрији, што је свакако карактеристика коју афирмишу управо наведени кадети као будући припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске.