Посјета министра унутрашњих послова мр Драгана Лукача Управи за полицијску обуку

image-0-02-05-4210439e39d5940d7997617fe0b9bae7efa55287b5864a1d6af800050b631ac3-VДана 23.02.2017. године Управу за полицијску обуку посјетио је министар унутрашњих послова мр Драган Лукач, у пратњи шефа Кабинета министра Сање Драгичевић и начелнице Управе за материјално-финансијске и имовинске послове др Бранке Савић.  Делегацију је примио начелник Управе др Миле Шикман. Циљ посјете био је обилазак просторија које користи Управа, а које обухватају канцеларије, кабинете за извођење наставе у управној згради, кабинет криминалистике, криминалистичко-форензичку лабораторију, музеј, ситуациони стан, библиотеку, студентску службу као и канцеларије које су додијељење на кориштење Управи за материјално-финансијске и имовинске послове. Такође, министар је овом приликом обишао и зграду интерната у којој се, поред соба намијењених за смјештај кадета и осталих полазника семинара и курсева, налазе и просторије додијељене на коришћење Јединици за подршку Бања Лука, као и Одјељењу за здравствену заштиту.

 Приликом обиласка интерната, министар је изразио задовољство постојећим смјештајним капацитетима, опремљеношћу и уредношћу просторија које је обишао, посебно истакавши дисциплину и уредност смјештајних јединица у којима бораве кадети Јединице за полицијску обуку – Полицијске академије. Овом приликом, министар је истакао да простор којим располаже Управа пружа солидне техничке и друге претпоставке за квалитетно вршење послова и задатака из домена рада ове институције. У разговору са руководством Управе, усаглашено је да се одређени смјештајни капацитети реновирају у циљу  побољшања смјештајних услуга и повећања функционалности.

Током обиласка кабинета за извођење наставе, министар се накратко задржао и на настави са кадетима који су том приликом разговарали са министром о наставном процесу који је у току, о обавезама које слиједе послије завршетка теоријске наставе, након чега им је министар пожелио много среће и успјеха у будућем раду.

На крају посјете, министар је истакао да је, имајући у виду значај ове Управе за Министарство, генерално задовољан постојећим стањем те да је потребно у наредном периоду континуирано радити на унапређењу постојећег стања, а све у циљу што успијешнијег обављања послова и задатака из домена Управе.