У Управи одржан Дан отворених врата

dovУ организацији Управе за полицијску обуку Министарства унутрашњих послова Републике Српске данас је у Банјалуци одржан дан отворених врата којим се започело са активностима у оквиру обиљежавања 4. априла, дана полиције Републике Српске.

Дан отворених врата организован је с циљем да се малишани из Предшколске установе „Бамби“, ученици основних школа Милош Црњански и Станко Ракита, те Среднје економске школе из Бањалуке упознају са начинима полицијског образовања и обуке, полицијским пословима и задацима, као и самом опремом коју користе полицијски службеници.

Начелник Управе Миле Шикман је рекао да је организован полигон како би најмлађи више научили о безбједном учешћу у саобраћају. Такође, за ученике су организована предавања о безбједном коришћењу интернета и друштвених мрежа, на којима су стекли већа сазнања о томе како да се заштите од злоупотребе несавјесних корисника интернета.

Ученици и малишани из вртића изразили су задовољство због прилике да науче више о полицијском послу, док су средњошколци показали интересовање за занимање полицијског службеника и безбједносних радника.

Полицијски службеници током цијеле школске године кроз различите активности едукују најмлађе како да подигну степен своје безбједности, те како им полицијски службеници могу помоћи у томе, док се Дан отворених врата одржава два пута годишње у просторијама Управе.